مرکز تحقیقات تغذیه با شیر مادر، حامی نوزادان نارس و مادران ایرانی

مرکز تحقیقات تغذیه با شیر مادر دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف ترویج و گسترش فرهنگ تغذیه با شیر مادر، سال‌هاست فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و بالینی گسترده‌ای را در زمینه ارتقای سلامت نوزادان، مادران و جامعه پیگیری و امروز با بهره‌گیری از ظرفیت «بانک شیر» و مطالعات علمی نوین، نقشی کلیدی در سلامت نسل آینده ایفا می‌کند. 

روز شنبه 29 شهریور، جلسه‌ای با محوریت ارزیابی کیفی مرکز تحقیقات تغذیه با شیر مادر در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات برگزار گردید. در این نشست، دکتر پانته آ ناظری معاون پژوهشی به نیابت از طرف سرکار خانم دکتر پروانه صادقی مقدم ریاست مرکز تحقیقات به معرفی مرکز و دستاوردهای آن پرداخت. طی این جلسه، مرکز بر اساس معیارهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت که شامل بروندادهای دانشی (انتشارات علمی، طرح‌های پژوهشی و فعالیت‌های آموزشی)، زیرساخت‌های پژوهشی و آزمایشگاهی، فعالیت‌های بین‌المللی، همکاری‌های بین‌بخشی، و تأثیرگذاری اجتماعی و بالینی بود.در طی جلسه، نقاط قوت مرکز شامل تولید مستمر مقالات علمی در حوزه تغذیه و شیر مادر، فعالیت در حوزه سیاستگذاری سلامت، یا توسعه همکاری‌های ملی و منطقه‌ای مورد تأکید قرار گرفت. همچنین برخی چالش‌ها و زمینه‌های نیازمند بهبود نظیر جذب منابع مالی خارج دانشگاه، توسعه ظرفیت پژوهشی و نیروی انسانی مطرح گردید.

همچنین، دکتر صادقی مقدم با تأکید بر اهمیت شیر مادر گفت: «شیر مادر هدیه‌ای الهی است که نه تنها تضمین‌کننده سلامت کودک و مادر، بلکه عامل مهمی در ارتقای سلامت جامعه محسوب می‌شود. تغذیه با شیر مادر از نخستین روزهای زندگی، با تقویت سیستم ایمنی کودک، احتمال بیماری‌ها را کاهش داده و زمینه‌ساز هوش و توانایی شناختی بالاتر در آینده است.»
وی افزود: «مادری که کودک خود را با شیر طبیعی تغذیه می‌کند، در برابر بیماری‌هایی همچون چاقی، دیابت و برخی سرطان‌ها مقاوم‌تر خواهد بود. همچنین تحقیقات نشان داده است نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند در آینده کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی، عروقی و سکته قرار می‌گیرند.»
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه با شیر مادر با اشاره به مزایای زیست‌محیطی این روش خاطرنشان کرد: «استفاده از شیر مادر علاوهتماع  بر سلامت فردی و اجتماعی، یک اقدام سبز و پایدار است، زیرا برخلاف تولید و مصرف شیرخشک که با فرآیندهای صنعتی، پرورش دام و پسماندهای زیست‌محیطی همراه است، شیردهی طبیعی هیچ‌گونه آلودگی محیطی ایجاد نمی‌کند.»

مشاور اجرایی معاونت تحقیقات و فناوری همچنین بر اهمیت همفکری جمعی و همکاری میان مراکز و پژوهشکده‌ها تأکید کرد و افزود: «نیاز است نگاه کلان‌تری به ظرفیت‌های پژوهشکده داشته باشیم تا ضمن رفع مشکلات زیرساختی، از منابع انسانی و مالی به شکلی بهینه استفاده شود.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «برای رفع چالش‌های مالی و اجرایی، تلاش خواهیم کرد تفاهم‌نامه‌های پژوهشکده‌ها به نحوی تنظیم شود که اختیارات بیشتری برای مدیریت هزینه‌ها ایجاد گردد و مسیر فعالیت‌های پژوهشی مراکز با قدرت بیشتری ادامه یابد.» 

کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

فایل ها

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *