• دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • پژوهشکده سلامت خانواده
  • 21 تیر 1404
مرکز تحقیقات تغذیه با شیر مادر
  • دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
  • صفحه نخست
  • درباره ما
    • ریاست مرکز
    • معاون پژوهشی مرکز
    • اعضاء هیأت علمی
    • کارشناسان مرکز
    • اهداف، رسالت و مأموریت
  • مقالات مرکز
  • وابستگی_Affiliation
  • تماس با ما
  • اخبار
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • تغذیه مادران در دوران شیردهی

تغذیه مادران در دوران شیردهی

تغذیه مادران در دوران شیردهی

  • 1403/07/22 - 14:57
  • - : 91

در دوران شیردهی، نیاز شما به انرژی افزایش می‌یابد. به طور متوسط، مادران شیرده باید بسته به وزن و فعالیت روزانه خود حدود 300 تا 400 کالری اضافی مصرف کنند. با انتخاب مواد غذایی سالم و متنوع از تمام گروه‌های غذایی، می‌توانید هم نیازهای خود و هم نوزادتان را به بهترین شکل تأمین کنید. در ادامه، گروه‌های غذایی ضروری و مواد مفید برای دوران شیردهی معرفی می‌شوند:

1. گروه پروتئین‌ها:

پروتئین یکی از مهم‌ترین مواد مغذی است که به تولید شیر و حفظ سلامت مادر کمک می‌کند. منابع پروتئینی مفید شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی،حبوبات، تخم‌مرغ می باشند. روزانه 3 سهم از این گروه غذایی مصرف کنید تا نیازهای بدنتان تأمین شود.

2. گروه سبزیجات:

سبزیجات حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مهمی هستند که برای سلامت شما و نوزادتان ضروری‌اند. مصرف 4 تا 5 سهم در روز از سبزیجات مانند کدو، اسفناج، هویج می توانند به افزایش تولید شیر نیز کمک کنند.

3. گروه میوه‌ها:

میوه‌ها انرژی لازم را فراهم می‌کنند و حاوی فیبر و ویتامین‌های ضروری‌اند. توصیه می‌شود 3 تا 4 سهم در روز از انواع میوه‌ها مانند موز، سیب و زردآلو مصرف کنید.

4. گروه لبنیات:

لبنیات منبع عالی کلسیم هستند که برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. توصیه می‌شود روزانه 3 تا 4 سهم لبنیات کم‌چرب مانند شیر، ماست و پنیر مصرف کنید.

5. گروه نان و غلات:

غلات منبع اصلی انرژی برای بدن شما هستند. توصیه می‌شود بسته به وزن و فعالیت بدنی، روزانه 9 تا 11 سهم از غلات کامل مانند نان کامل، برنج و ...استفاده کنید. جو دوسر به دلیل خواص خاص خود می‌تواند به افزایش تولید شیر کمک کند.

نکات مهم در دوران شیردهی:

نیازی به رژیم غذایی خاصی ندارید، فقط بر روی انتخاب مواد غذایی سالم تمرکز کنید.

دانه‌های مغذی مانند بادام و گردو علاوه بر تأمین چربی‌های ضروری مانند امگا-3، به افزایش تولید شیر نیز کمک می‌کنند.

مصرف مایعات را بر اساس نیاز و تشنگی خود تنظیم کنید. نوشیدن یک لیوان آب در حین شیردهی توصیه می‌شود و افزودن آبلیمو به آب می‌تواند طعم بهتری به آن بدهد.

از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه اجتناب کنید، زیرا می‌تواند باعث بی‌قراری نوزاد شود.

از مصرف غذاهای کنسروی، پرادویه و مانده که ممکن است منجر به بروز آلرژی یا بیماری شوند، خودداری کنید.

مصرف ماهی‌های دارای جیوه بالا و نوشیدنی‌های الکلی باید با احتیاط همراه باشد.

در صورت نیاز به راهنمایی‌های بیشتر، می‌توانید با متخصص تغذیه مشورت کنید.

 

کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

لیست اخبار

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

ارسال به دوستان

متن داخل تصویر را وارد کنید

متن داخل تصویر را وارد کنید *
فراخوان‌ها
فراخوان دعوت به همکاری با پژوهشگران در زمینه طرح‌های منجر به افزایش شیر دهی در مادران  و طرح‌های منجر به استقبال و شناساندن بانک شیر

فراخوان دعوت به همکاری با پژوهشگران در زمینه طرح‌های منجر به افزایش شیر دهی در مادران و طرح‌های منجر به استقبال و شناساندن بانک شیر

اطلاعيه‌ها

آرشیو
  • کارگاه آشنایی با واحد ارتباط با صنعت - معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار شد

مطالب مهم

تغذیه مادران در دوران شیردهی

تغذیه مادران در دوران شیردهی

معرفی بانک شیر مادر مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران

معرفی بانک شیر مادر مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران

نشانی ما:

  • تهران، انتهای بلوار کشاورز، مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره)، ساختمان شماره یک بیمارستان ولیعصر، طبقه دوم، مرکز تحقیقات تغذیه با شیر مادر

  • تلفن : 61192357
  • فکس : 66591315
  • ایمیل : bfrc@tums.ac.ir

پیوندها

  • معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه
  • سامانه پژوهشیار
  • سامانه منبع یاب
  • نظام نوین اطلاعات پژوهشی ایران (نوپا)
  • شاخص‌های علم سنجی مرکز تحقیقات تغذیه با شیر مادر
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران

بازدید کنندگان

  • بازدید این صفحه : 79
  • بازدید امروز : 11
  • بازدید کل : 9977
  • بازدیدکنندگان آنلاین : 0

تمامی حقوق این سایت متعلق به مرکز تحقیقات تغذیه با شیر مادر می‌باشد.

انتخاب حالت کور رنگی

با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی